The Healthiest Diet on the Planet av Dr. John McDougall
Produktbeskrivelse
I boken «The Healthiest Diet on the Planet» presenterer Dr. John McDougall, en anerkjent lege og ernæringsekspert, en tiltalende og tilgjengelig tilnærming til helse gjennom kosthold. I lang tid har vi blitt fortalt at en sunn diett nødvendigvis må bestå av mye kjøtt, fjærfe og fisk, samtidig som vi unngår karbohydrater, spesielt stivelsesholdige matvarer som har vært karakterisert som tomme kalorier og skadelige for kroppen. Men hva hvis alt vi har hørt har vært feil? Dyrefett og proteiner, som ofte er rike på kalorier og kolesterol, kan føre til sultfølelse og dermed overforbruk av mat, som igjen resulterer i vektøkning. Disse matvarene kan også være årsaken til en rekke helseproblemer som halsbrann, magesår, forstoppelse, fedme, diabetes, hjertesykdom og til og med kreft. I kontrast tilbyr komplekse karbohydrater som fullkorn, belgfrukter, knoller og andre stivelsesrike matvarer kroppen nødvendige proteiner og næringsstoffer, samtidig som de tilfredsstiller appetitten og bidrar til å bekjempe sykdom. Likevel inntar amerikanere altfor lite kalorier fra karbohydrater, hvilket har negative konsekvenser for helsen.