The History and Natural History of Spices av Ian Anderson
Produktbeskrivelse
I "The History and Natural History of Spices" tar Ian Anderson leserne med på en fascinerende reise gjennom tid og rom, hvor krydder har spilt en sentral rolle i menneskehetens historie. Boken beskriver hvordan mennesker har krysset hav og utforsket ukjente territorier i jakten på smak og aromatiske ingredienser i tusenår. Krydder som sennep har blitt funnet ved neolittiske steder i Iran, Tyskland og Danmark, mens romerne hadde en umettelig kjærlighet til svart pepper. Under Richard III's kroningsfest ble det bestilt store mengder pepper, safran, kanel, ingefær, galangal og paradisfrø. Dessuten ble vanilje ansett å ha en bemerkelsesverdig effekt på mannlige elskere i det 18. århundre. Samtidig som romerne importerte svart pepper, hadde østlige krydder strømmet gjennom til vesten i århundrer. Det var først etter at Vasco da Gama rundet Kapp det gode håp, at enorme mengder krydder fra India og Østen ble brakt tilbake til Europa, noe som utløste intense handelkriger mellom portugisere, nederlendere og engelskmenn. Boken er et must for alle som er interesserte i kryddernes rikholdige historie og deres betydning i kulturen.