Bokens 'Tasting the Past: Recipes from Antiquity' utforsker de mange innflytelsene fra fortiden som har formet dagens britiske kosthold. Konseptet 'britisk mat' er vanskelig å definere, da både kelterne, romerne, sakserne, vikingene og normannerne har bidratt med sine ingredienser. Etter korstogene ble landet introdusert for en rekke nye krydder. På 1700-tallet opplevde britene en periode preget av overdådighet, mens verdenskrigene tvang folk til å lage måltider med begrensede ressurser. Den kulinariske historien i Storbritannia er like varierende som tidene folket har levd i. Denne boken dokumenterer rikdommen i vår matkultur, dens trender og stilretninger, samtidig som den fungerer som en praktisk kokebok med over 120 oppskrifter fra jernalderens keltere til romernes tid. Jacqui Wood leder oss gjennom de næringsrike og enkle oppskriftene til kelterne, som var dyktige til å høste det som var tilgjengelig i sitt miljø, sammen med de mer raffinerte smakene fra romernes tid, som hadde tilgang til et vidt nettverk av importvarer for å berike sitt kjøkken.