"Al-Ghazali on the Manners Relating to Eating" utgjør det ellevte kapitlet i "Revitalisering av de religiøse vitenskaper" (Ihya Ulum al-Din), et verk som regnes som et av de største innen muslimsk spiritualitet. I denne boken belyser Abu Hamid al-Ghazali de religiøse og åndelige aspektene knyttet til en av menneskehetens mest grunnleggende behov: spising og oppførselen rundt dette. Ghazali begynner med å diskutere det enkelt individets ansvar når det kommer til matlaging, der han fremhever viktigheten av at maten er lovlig og at både personen og omgivelsene er rene. Videre peker han på betydningen av å være fornøyd med det som er tilgjengelig, samt hvordan man bør oppføre seg under og etter måltidet. Deretter beveger Ghazali seg inn på temaet måltider i fellesskap, der han understreker at vennlighet, samtale og riktig presentasjon av maten er essensielle tillegg til de nevnte punktene. Til slutt utdyper han dyder som gjestfrihet og generøsitet, samt både vertens og gjestens oppførsel i sosiale settinger. Denne boken gir derfor en dypere forståelse av de mange nyansene som omgir måltider, og inviterer leserne til å reflektere over hvordan man kan heve sine spisevaner til et mer åndelig nivå.