The Legendary Cuisine of Persia av Margaret Shaida
Produktbeskrivelse
Persisk mat er en av verdens eldste og mest imponerende matkulturer. Den er elegant, sofistikert og subtil, men samtidig distinktiv og variert. I denne forførende kokeboken presenteres en rik kombinasjon av frukter, nøtter, urter og krydder som smelter sammen med ris, fisk og kjøtt. Denne unike sammensetningen har satt sitt preg på matkulturen i Midtøsten, Spania og India. Persisk matlaging er perfekt for dagens kosthold, ettersom mange av rettene er vegetariske. Den utsøkte balansen mellom søtt og salt, som finner sted i gryteretter med korn og belgfrukter tilberedt med frukt og krydder, skaper uforglemmelige måltider. Særlig de søte delikatessene og bakverkene vil sette smaksløkene på prøve. Margaret Shaida, som ble født i England, giftet seg med en iraner og flyttet til Iran i 1955, hvor hun tilbrakte 25 år. I løpet av denne tiden lærte hun seg persisk matlaging fra sin svigermor og andre venner og bekjente i deres hjem. Hennes forkjærlighet for persisk mat vokste enda sterkere i løpet av de fem årene hun brukte på å forske for å skrive denne boka. Boken er en kulinarisk reise inn i en av verdens mest fascinerende matkulturer.