Denne boken er resultatet av mange års forskning og gir en dyptgående utforskning av Marokkos rike historie og geografi, samt landets tradisjoner og festligheter. Den fremhever de lokale ingrediensene og tilbyr en fristende samling av klassiske oppskrifter, alle vakkert fotografert. I Marokko er gjestfrihet av største betydning. Å tilby, dele og motta er dypt forankret i kulturen, og selv i de enkleste hjem vil en gjest bli tilbudt dadler dyppet i melk, eller en enkel kopp melk aromatisert med rosenvann, noen ganger pyntet med duftende kronblader. Nystekt eller grillet brød, søte delikatesser eller frukt kan også bli servert for å ønske gjester velkommen. Overalt i landet er et glass varm, søt mynte-te essensen av gjestfrihet, vennskap, familiesammenkomster og handel. Dette er bare starten – den sanseopplevelsen som følger er en fest for smaksløkene. Med krydder og aromaer, fruktige og søte innslag, bringer boka kreative kombinasjoner av spisskummen og ingefær, honning og kanel, safran og rosechili, samt gurkemeie og nøtter.