I "The New Porridge" utforsker Leah Vanderveldt den moderne utviklingen av havregrøt med hele 55 kreative oppskrifter. Boken presenterer et variert utvalg av ulike kornslag og tilbyr både søte og salte, varme og kalde variasjoner – det finnes en havregrøt for enhver smak og til enhver sesong. Denne boken fokuserer på å lage næringsrike måltider i én skål – den trøstende frokosten du ser frem til å spise når du står opp om morgenen. Vanderveldt, som er ekspert på ernæring og velvære, inkluderer oppskrifter med egg og meieriprodukter, samt mange veganske og vegetarianske alternativer. Boken åpner med en introduksjonsdel hvor hun deler tips og triks for å lage den perfekte havregrøten, samt en ingrediensoversikt for supermattilsettinger og proteintilskudd. Videre får leseren viktige grunnoppskrifter på nøtte- og plantebaserte melketyper samt nøttesmør, som brukes i forskjellige oppskrifter i boken. Et kapittel om kreative pålegg gir deg rikelig med muligheter for å mikse og matche samt legge til forskjellige teksturer i skålene dine. Den første hovedoppskriften finnes i kapitlet "Sweet & Warming".