The (Not So) Secret Lives of Food Packaging av Anne (SOAS University of London UK) Murcott
Produktbeskrivelse
I 'The (Not So) Secret Lives of Food Packaging' tar Anne Murcott oss med på en fengslende reise gjennom matemballasjens historie, fra den klassiske perioden til den tidlige industrielle revolusjonen og videre. Med et lettfattelig og underholdende perspektiv utforsker hun hvordan emballasje former globale matsystemer. Fra hermetiske bokser, glasskrukker og flasker, til plasttrayer og strekkfolie, belyser Murcott emballasjens betydning og utvikling. Boken undersøker overgangen fra husholdningsproduksjon til kommersiell produksjon, fremveksten av tilknyttede teknologier, endringer innen detaljhandel samt konsekvenser for politikk og praksis. Den tar også for seg dagens bekymringer knyttet til overemballering. Ved å ta et bredt historisk og geografisk perspektiv, baserer Murcott seg på kilder som bransjemagasiner, produsentarkiv, selskapshistorier, lærebøker om emballasje, historie om internasjonal handel og intervjuer med nøkkelpersoner i bransjen. Som en fremtredende skikkelse innen studiet av matproduksjon og forbruk, vil boken være en verdifull ressurs for studenter og alle som er interessert i emnet.