I boken "The Probiotic Planet" utforsker Jamie Lorimer nye og lovende metoder for å gjenskape helse både for våre kropper og for planeten vår. Mange kjenner til probiotika som ofte tilsettes melk eller yoghurt for å forbedre tarmhelsen. Imidlertid omfatter begrepet alle inngrep der liv brukes for å håndtere liv - fra inntak av fermenterte matvarer for bedre fordøyelse, til mer omfattende tilnærminger som biologisk skadedyrkontroll og naturlig oversvømmelsesforvaltning. Lorimer gir en grundig oversikt over ulike probiotiske tilnærminger og gir en innsiktsfull kritikk av både deres muligheter og begrensninger. I vår nåværende tidsepoke – Antropocen – har menneskelig aktivitet vært den dominerende faktoren som påvirker klima og miljø, noe som har ført til tap av økologisk mangfold, rikdom og funksjonalitet. Lorimer presenterer eksempler der forskere og forvaltere samarbeider med biologiske prosesser for å forbedre helse på individ- og samfunnsnivå, samt på et planetarisk nivå, ved hjelp av strategier som står i kontrast til tradisjonelle metoder.