The Sociology of Food and Agriculture av Michael (Colorado State University USA) Carolan
Produktbeskrivelse
Det fullstendig reviderte og oppdaterte tredje utgaven av 'The Sociology of Food and Agriculture' gir en banebrytende og omfattende innføring i studiet av mat og samfunn. Boken åpner med en grundig utforskning av matøkonomien, og inkluderer kapitler som tar for seg matlandskap, finansialiseringen av mat, samt et nytt kapittel viet til mat og ernæring (u)sikkerhet. I del II adresseres fellesskap og kultur. Mens noen bøker kun ser på sammenhenger mellom mat og kultur, problematiserer denne seksjonen matsystemet fra perspektivet til marginaliserte grupper. Her finner vi kapitler som fokuserer på landbruks- og matkulturarbeid, emner som ofte blir oversett, samt kjønn, etnisitet og fattigdom. Del III undersøker maten i relasjon til miljøet, med kapitler som tar opp viktige temaer som agro-økosystemer, matrettferdighet, bærekraftig mat og landbruk samt mat suverenitet. Den avsluttende delen fokuserer på fremtiden for mat og inkluderer et helt nytt kapittel om bærekraft.