I denne reviderte og oppdaterte utgaven av sin autoritative og fengslende bok tar Edite Vieira leseren med på en reise gjennom Portugals rike kulinariske arv, fra middelalderen til moderne tid. Boken vever sammen historie og anekdoter med et utvalg av autentiske og velsmakende oppskrifter. Fra enkel og sunn bondemat til utsøkte festretter, inkluderer ingrediensene alt fra klippfisk (bacalhau) i utallige varianter til spisskummen og appelsiner, som begge er minner fra fortidens sjøfart. Koriander er den primære urten som gir smak, og maten representerer et land som dyrker druer, paprika, melon, kvitten og epler. Få andre land kan skilte med et så rikt utvalg av retter med svinekjøtt. Frisk svinekjøtt er mye brukt, sammen med skinke (presunto), pølse med svinekjøtt og rød paprika (chouricos) og blodpølse (morcela) – alle retter som fortsatt er populære i dagens samfunn. Edite Vieira, som er opprinnelig fra Portugal, har også arbeidet som radiojournalist og programleder for BBC i London.