The True History of Chocolate av Sophie D. Coe, Michael D Coe
Produktbeskrivelse
Sjokolade – 'gudenes mat' – har en lang og begivenhetsrik historie som her fortelles med dyktighet av Maya-ekspertene Michael Coe og hans avdøde kone, Sophie. Boken tar oss med tilbake til de mexicanske junglene for omtrent 3000 år siden og utforsker ulike aspekter ved sjokolade, inkludert arkeologi, botanikk og samfunnsøkonomi. I Aztekernes kultur ble sjokolade brukt som valuta og handlet flittig, før det ble introdusert i Europa via conquistadorene. Snart ble det en yndet drikk blant aristokratiet. Med industrialiseringen på 1800-tallet ble sjokolade tilgjengelig for massene, og i vår moderne tid har det fått en renessanse som et luksusprodukt. I tillegg har moderne nevrovitenskapere gjort spennende oppdagelser om hvordan smakopplevelser påvirkes av vår hjerne. Avslutningsvis presenterer boken to samtidsberetninger som belyser hvordan sjokoladeprodusenter håndterer de etiske utfordringene innen industrien.