I 'Diet for a Large Planet' tar Chris Otter oss med på en reise gjennom historien til vårt moderne kosthold, som er preget av et høyt inntak av kjøtt, hvete og sukker. Dette kostholdet krever mer land og ressurser enn hva jorden kan støtte, noe som har ført oss til en matkrise av uante proporsjoner. Vår avhengighet av usustainable diettvalg og landbrukssystemer skaper utfordringer både for menneskers helse og planetens velvære. Selv om løsninger som lab-dyrket mat, veganske dietter og strengt lokal matforbruk ofte diskuteres, står et sentralt spørsmål tilbake: Hvordan kom vi dit? Otter tar oss tilbake til slutten av 1700-tallet i Storbritannia, hvor kostholdet som var preget av høyt inntak av kjøtt, hvete og sukker begynte å ta form. Med en stadig vekst, urbanisering, industrialisering og økonomisk ekspansjon, endret nasjonen sine matvalg og beveget seg bort fra lokalt produserte plantebaserte næringskilder. Dette nye kostholdet, rikt på animalske proteiner og raffinerte karbohydrater, gjorde folk høyere og sterkere, men førte også til nye typer helsemessige utfordringer.