Hva har egg, mel og melk til felles? De er ikke bare grunnleggende ingredienser i vafler, men også bærere av en evolusjonær funksjon: egg, frø (fra hvilke vi får mel ved maling), og melk har alle utviklet seg for å nære avkom. Når du tenker over opprinnelsen til frokosten, lunsjen eller middagen din, vil du snart innse at alt vi spiser og drikker har en evolusjonær historie. I "Dinner with Darwin" inviterer Jonathan Silvertown deg til et flerretters måltid av evolusjonær gastronomi, en fristende reise gjennom menneskelig smak som hjelper oss med å forstå opprinnelsen til kostholdet vårt og de matvarene som har vært sentrale i vår historie i årtusener – fra krydder til spiritus. Boken kombinerer co-evolusjon og matlaging, tarmens mikrobiomer og mikrourter, samt både høna og egget. "Dinner with Darwin" avdekker at våre handlelister, oppskrifter og restaurantmenyer ikke bare inneholder ingredienser for kulinarisk nytelse. De forteller også en fascinerende historie om naturlig utvikling.