THE UNIVERSITY OF CHICAGO PRESS

Eating the Enlightenment

Eating the Enlightenment

Produktbeskrivelse

«Eating the Enlightenment» gir en ny innsikt i matens historie, og ser på skrifter om kjøkken, kosthold og matens kjemi som en nøkkel til større debatter om nasjonens tilstand i det gamle regime Frankrike. Forfatter E. C. Spary omfavner et bredt spekter av forfattere og vitenskapelige eller medisinske praktikere – fra leger og poeter til filosofer og dramatikere. I boken viser hun hvordan offentlige diskusjoner om spising og drikking ble brukt til å artikulere bekymringer rundt sivilisasjonens tilstand i kontrast til naturen, samt effektene av konsum på individers og nasjoners identiteter, og om riktig form og praksis innen akademisk arbeid. Spary bruker også mye plass på produksjon, handel og inntak av matvarer, med særlig fokus på kaffe og likører. Hun undersøker også kontroverser rundt spesifikke emner som kjemien bak fordøyelsen og alkohols natur. Kjente personligheter som Fontenelle, Diderot og Rousseau deltar i denne diskursen, sammen med mindre kjente skikkelser.

Prishistorikk

Lavest
335 KR
Høyest
349 KR
Gjennomsnitt
342 KR
Median
342 KR

📩 Sett prisvarsel

Få beskjed når prisen når ønsket nivå.

Produktspesifikasjoner

Merke THE UNIVERSITY OF CHICAGO PRESS
Navn Eating the Enlightenment
GTIN/EAN/ISBN 9780226214467
Kategorier Bøker