THE UNIVERSITY OF CHICAGO PRESS

Edible Memory

Edible Memory

Produktbeskrivelse

Hver uke i vekstsesongen byr bondens marked på utsøkte skatter som br.sitw portugal-tomater, kosmiske lilla gulrøtter og rosa perle-epler - varianter som er høyt verdsatt av hobbykokker og nøye bevart av bønder fra år til år. Dette er arvvarianter og antikviteter innen matverden, hver med sin egen rike historie. Men hvordan blir egentlig et eple en antikvitet og en tomat en arvvariant? I 'Edible Memory' undersøker Jennifer A. Jordan hvordan mennesker verden over har forsøkt å identifisere og bevare gammeldagse varianter av produksjon og de sterke emosjonelle og fysiske forbindelsene de gir til en delt fortid. Jordan begynner med arvtomaten, og ser på dens botaniske opprinnelse i Sør-Amerika og dens kulinariske røtter i aztekisk matlaging. Hun viser hvordan den enkle, hjemmelagde tomaten har utviklet seg til å bli et symbol på velstand og smak, samt en populær representant for farm-to-table- og kulturmatbevegelsene.

Prishistorikk

Lavest
346 KR
Høyest
361 KR
Gjennomsnitt
354 KR
Median
354 KR

📩 Sett prisvarsel

Få beskjed når prisen når ønsket nivå.

Produktspesifikasjoner

Merke THE UNIVERSITY OF CHICAGO PRESS
Navn Edible Memory
GTIN/EAN/ISBN 9780226228105
Kategorier Bøker