I boken 'Black Food Geographies' belyser Ashante M. Reese de strukturelle kreftene som bestemmer mattilgang i urbane områder. Hun fremhever hvordan svarte innbyggere navigerer og motstår urettferdige matsystemer. Ved å knytte lokale matutfordringer til det nasjonale problemet med systemisk rasisme, undersøker Reese historien til det overveiende svarte nabolaget Deanwood i Washington, D.C. Basert på omfattende etnografisk feltarbeid dokumenterer hun ikke bare rasisme og boligsosial segregering i nasjonens hovedstad, men sporer også hvordan transnasjonale matforetak har formet tilgangen på mat i disse områdene. Gjennom å koble historiene til medlemmene i lokalsamfunnet til større temaer som rasisme og gentrifisering, viser Reese at det finnes hundrevis av Deanwoods over hele landet. Hennes geografi for selvforsyning tilbyr en alternativ tilnærming til modeller som fremstiller svarte innbyggere som magtesløse. Dette etnografisk forankrede studiet avdekker nyansene i hvordan svart liv utspiller seg i konteksten av urettferdighet.