I hele Amerika har den rene kjærligheten til og populariteten av grillmat eksplodert. Uansett om det lages i en regional stil eller annen, er grilling en av nasjonens mest karakteristiske kulinariske kunstformer. Folk spiser ikke bare dette, de leser også bøker og artikler samt ser på TV-programmer om emnet. Men hvorfor, spør Adrian Miller – anerkjent grill-entusiast og langvarig sertifisert dommer innen grilling – får ikke afroamerikanere den anerkjennelsen de fortjener i dagens grillkultur? I 'Black Smoke' skildrer Miller hvordan svarte grillkokker, pitmasters og restauranteiere har vært med på å utvikle denne grunnsteinen av amerikansk matkultur, og hvordan de i dag får sin fortjente plass. Dette er en røyksperret historie om svart utholdenhet, kulinarisk innovasjon og entreprenørskap. Til tross for at de ofte blir skubbet til sidelinjen, har afroamerikanere blitt en berikelse for grillkulturen, som nå er omfavnet av alle. Miller feirer og gjenoppretter ansiktene og historiene til mennene og kvinnene som har påvirket denne kulturen.