Boken "The Wine List" av Grant Reynolds er en unik utforskning av forbindelsene mellom kultur, politikk, historie, og vin. Hvert vintår refererer ikke bare til tiden druen ble høstet, men bærer også med seg en dypere mening. Mens værforhold kan konsulteres i almanakker, er det mange historier som kun er kjent for de som står nærmest vinens verden – inntil nå. I denne boken, som er utformet av den prisbelønte sommelieren Grant Reynolds, avkoder forfatteren de skjulte signaturene som viner bærer, og avdekker hvordan markedsføring, veiledning, teknologi og trender, samt både gamle og nye influensere, har formet vinens utvikling. Fra sent 1700-tall med fortellingen om Thomas Jeffersons hemmelige lager i Det hvite hus, til dagens påvirkning fra sosiale medier på populære druesorter som chenin blanc, tar "The Wine List" leseren med på en reise som spenner over mer enn et kvart århundre. Boken dykker ned i både kjemien og sosiologien som har bidratt til at bestemte årganger smaker på en bestemt måte, har en viss pris, eller til og med har gått tapt for alltid. Boken inneholder også sideemner som omhandler klimaendringenes smak, minikronologer som fanger viktige historiske øyeblikk og collage-illustrajoner, noe som ytterligere underbygger tanken om vinens rike og komplekse historie.