I "The World in a Wineglass" tar Ray Isle, redaktør for Food & Wine, for seg vin på en måte som minner om Michael Pollans tilnærming til mat i "The Omnivore’s Dilemma". Han gir leserne verktøyene de trenger for å velge vin av høy kvalitet som både er velsmakende og miljøvennlig, samtidig som de holder budsjettet i sjakk. I en tid der mye av vinen som tilbys er masseprodusert, industrielt dyrket og eiet av store selskaper, tar Isle oss med på en reise inn i vinens mangfoldige og varierte verden. Han forklarer hvordan vinens produksjonsprosess, og hvem som står bak den, har betydning for opplevelsen av hver enkelt vin. Dette er informasjon som ofte er viktigere enn poengscoren på 90 eller beskrivelser som "smak av blåbær" og "hint av fioler og svart pepper". Med sin omfattende kunnskap om vinmaking og ekte kjærlighet til håndverket, guider Isle oss gjennom en rekke hundre uavhengige vingårder rundt om i verden, fra Burgund i Frankrike til Willamette Valley i Oregon og Itata Valley i Chile. Han gir liv til de lokale vinmakerne og beskriver de unike vinene de produserer, noe som gir leseren en dypere forståelse og en ny glede ved vinvalg.