Denne debututgaven inneholder over 65 oppskrifter, flotte fotografier og familieskildringer, og fungerer som en tilgjengelig og autentisk innføring i etiopisk matlaging. I boken lærer leserne hvordan man lager injera, wot-stekker, smakfulle tibs og mye mer. Luladey Moges vokste opp i Addis Ababa, Etiopias hovedstad, før hun flyttet til USA, hvor hun lærte kunsten av tradisjonell etiopisk mat fra sin bestemor, mor og tanter. Gjennom årene har hun blitt en entusiastisk hobbykokk, og har introdusert smaker fra etiopisk kjøkken til sine venner i Nord-Amerika. Hennes erfaring fra hotell- og restaurantssektoren har også lært henne hvordan man kan sette sammen en balansert meny som appellerer til kresne matelskere. Etiopisk mat er elsket for sin unike kombinasjon av krydder, aromaer og sosial karakter. Rettene serveres for å deles med familie og venner, og i motsetning til mange andre kjøkken, har etiopisk mat tradisjoner for vegetarisme, noe som gjør det spesielt populært blant vegetarianere og de som foretrekker kjøttfrie måltider.