I 'Det nordiske spisekammer' tar forfatter og Michelin-kokk Johan Björkman oss med på en reise inn i tradisjonelle konserveringsmetoder som gir oss muligheten til å nyte deilige råvarer selv i de kaldeste månedene. Gjennom tørring, mælkesyregæring, fermentering, konservering, syltning, eddike, olje og salt, lærer han oss hvordan vi kan skape et moderne nordisk spisekammer, rikt på smaker og varierte ingredienser. Boken inneholder 90 varierte oppskrifter, blant annet på tyttebærpulver, ramsløgskapers og nældesalt, samt syltede rødbeter, mælkesyret hvidkål med purløk og fermentert rabarber. I tillegg finner vi en seksjon med en rekke smakfulle måltider som lar deg bruke ingrediensene fra ditt spisekammer på kreative og delikate måter. Björkman, som driver den anerkjente restaurant Koka, viser hvordan man kan utnytte sesongens råvarer og viktigheten av konservering for å bevare den friske smaken gjennom vinteren.