Boken "Nordisk patisserie" er en hyllest til den klassiske franske kakekunsten, men med et moderne nordisk preg i både ingredienser og presentasjon. Forfatterne Sonia Pedersen og Sofie Jakobsen står bak Aarhus' første nordiske patisserie, Gotfred Aarhus, hvor man kan nyte en god kopp kaffe sammen med deilige, luksuriøse kaker. I denne boken deler de sine beste oppskrifter med leserne, og gir en fullstendig veiledning for å lage vakre kaker, inkludert grunnoppskrifter som oppfordrer den ivrige hjemmebakeren til å utforske en rekke smaksvariasjoner og kreative uttrykk. Boken begynner med essensielle basisoppskrifter for de ulike komponentene i kakene, som sprø mørdeig, friske fruktinnlegg, luftige og kremete mousser, samt dekorative pynt. Ved å følge oppskriftene vil leseren få en solid forståelse for delene som utgjør en perfekt porsjonskake, samtidig som det gir inspirasjon til å kreere egne kreasjoner. I bokas andre del presenteres forfatternes forslag til 20 sammensatte og imponerende kaker, som alle lover å begeistre både øyet og ganen.