«Tomat, tomat» er en elegant utformet kokebok som presenterer over 70 smakfulle vegetariske oppskrifter. Her finner du alt fra middager, supper og salater til smørbrød, sauser og dips, med tomaten som den ubestridte hovedingrediensen. Boken er delt opp i to seksjoner: en som fokuserer på friske tomater om sommeren, og en som omhandler konservert tomat i vinterhalvåret. Julia Tuvesson gir ikke bare en deilig samling oppskrifter, men tar også leseren med på en fascinerende reise gjennom tomatens historie – fra den spanske tomatkrigen til dens rolle i amerikansk mafia og inspirasjonen til Andy Warhols popkunst. Bli kjent med hvordan du kan lage en utsøkt soppragu med høstens skogskatter, en frisk tomatsaus, eller en smakfull ratatouille-lasagne med pisket sitronricotta. Eller hva med å lage verdens beste tomatsuppe med burrata, oliven og frisk basilikum, eller den klassiske Melanzane alla Parmigiana? «Tomat, tomat» er fylt med herlige retter for enhver sesong, og oppfordringen er klar: kom i gang med matlagingen! Julia Tuvesson regnes som en av Sveriges fremste profiler innen det grønne kjøkken og dette er hennes fjerde kokebok.