Bli med på fermenteringsrevolusjonen – japansk stil! 'Fordelene er mange: fermenterte matvarer er anti-diabetiske, anti-hypertensive og rike på antioksidanter… og er fulle av vitaminer.' — Discover magazine. Denne omfattende guiden for hjemmefermentering fokuserer på de fantastiske supermatene som er kjernen i det sunne japanske kostholdet. Forfatter og fermenteringsekspert Hiroko Shirasaki begynner med enkle forberedelser for shio koji, amazake, nukazuke og tre typer miso. Deretter viser hun deg hvordan du kan utnytte de probiotiske egenskapene til disse og andre fermenterte ingredienser i en rekke deilige oppskrifter laget hjemme. Noen av de fermenterte matvarene er kanskje allerede kjent for deg: kimchi, gochujang og mirin. Andre – som umeboshi, natto, sake lees, fermentert ingefær og katsuobushi – gir nye perspektiver på fermenteringens smakfulle muligheter. De sesongbaserte menyene i boken inneholder over 95 oppskrifter som imøtekommer en bred variasjon av smaker: * 'Enkle Nukazuke-sylte' (grønnsaker konserveres i et laget av fermentert riskli) gir en spennende introduksjon til fermenteringens mangfold.