Boken 'Japanese Style Companion Planting' tar for seg teknikkene til en mesterlandbruker fra Japan og gjør dem tilgjengelige for hageentusiaster over hele verden. Med over 175 enkle, fargeillustrasjoner og detaljerte beskrivelser, guider forfatter Toshio Kijima leserne gjennom kunsten å dyrke planter sammen for maksimal avkastning. Japanske gartnere, kjent for sin evne til å utnytte små hageparseller effektivt, har lenge forstått at de riktige kombinasjonene av grønnsaker og frukter kan gi økt avling, sunnere planter, færre skadedyr og bedre smak. Grønnsaker fra disse små hagene utgjør grunnpilaren i Japans berømte sunne kosthold og den økende trenden mot gård-til-bord spisetradisjon. Kijima, som leder bioteknologiavdelingen ved Tochigi Agricultural Station og er rektor ved Nogyo Daigakko School of Natural Farming, presenterer i boken 88 ulike planteparinger. Blant disse finner vi populære kombinasjoner som tomat med basilikum, aubergine med grønne bønner, gulrøtter med edamame og isbergssalat med brokkoli.