Boken 'Japanese Whisky' tar leseren med på en fascinerende reise gjennom den korte, men fargerike historien til japansk whisky. Journalisten Brian Ashcraft utforsker hvordan denne relativt unge drikken, som har eksistert i under hundre år, har klart å oppnå anerkjennelse og vinne prestisjetunge internasjonale priser. Hva ligger bak suksessen, og hvilke hemmeligheter skjuler seg hos de mesterskapsgjortere som lager denne unike drikken? I 'Japanese Whisky' får vi for første gang innsikt i disse hemmelighetene. Boken inneholder aldri før publiserte arkivbilder og intervjuer som forteller de glemte historiene om Japans banebrytende whiskyprodusenter. Leseren vil også lære om de spesielle materialene og metodene som brukes av japanske destillerier, inkludert mizunara-tre, japansk bygg og innovative produksjonsmetoder som er unike for Japan. I tillegg undersøker boken de nære kulturelle båndene mellom japansk scotch og whisky-drikkere, noe som gir en dypere forståelse av denne fascinerende drikken.