I "Bad Hema" tar Richard Marsden leserne med på en innsiktsfull reise inn i historisk fekting, med fokus på hvordan kritikere og mestre tidligere har vurdert ulike teknikker og tilnærminger. Når noen plukker opp et våpen, er det alltid noen som påpeker feilene – et fenomen som har vært til stede siden fektingens tidlige dager. Marsden utforsker med godt humør de mange klagene mestere i historisk fekting har hatt, samtidig som han analyserer deres forslag til forbedringer for det han beskriver som 'dårlig fekting'. Spørsmål som 'Er det bedre å kutte eller stikke?', 'Bør jeg vente i gard?', og 'Hvordan kan jeg identifisere en dårlig utøver?' kaster lys over problemene som fektede i dag fortsatt står overfor, og som også skapte debatt i fortiden. Boken innholder også et moderne avsnitt, der Marsden sammen med studenter og instruktører fra Phoenix Society of Historical Swordsmanship gir konstruktive råd til dagens historiske fektere for å gjenkjenne og overvinne dårlige vaner. Hvordan påvirker fysiske forskjeller fekting? Hvordan bør vi tilnærme oss kildene? Hvilke grunnleggende konsepter er utfordrende for nye utøvere? Hvilke feil gjøres ofte i kutting og sparring? Gjennom grundig analyse og refleksjon gir "Bad Hema" en verdifull innsikt som vil bidra til å forbedre både forståelsen og ferdighetene til fektelystne.