Ultimate Bento er en vinner av Gourmand Food Culture Award 2020 og tilbyr en morsom, enkel og velsmakende inngang til bento-bokser for alle. Med ingen spesielle verktøy eller beholdere nødvendig, gir forfatterne Marc Matsumoto og Maki Ogawa, som også er vertspar for det populære NHK World matprogrammet Bento Expo, leserne muligheten til å utforske denne japanske mattradisjonen. Som en japansk-amerikaner har Marc en unik evne til å hjelpe vestlige lesere med å tilføre japanske elementer til sine måltider ved hjelp av lett tilgjengelige ingredienser. Maki, som er en japansk mor til tenåringer, deler også sine erfaringer ved å lage enkle, men smakfulle bento-bokser, som lett kan settes sammen om morgenen. I denne kokeboken finner du 85 oppskrifter som kan mikses og matches for å lage 25 næringsrike bento-lunsjer, alle til en kostnad på under $3 per porsjon. Ultimate Bento er dermed ikke bare en oppskriftbok, men også en guide med praktiske teknikker, trinn-for-trinn-instruksjoner og nyttige tips, noe som gjør bento-laging tilgjengelig for alle.