Plassert i en av de første tamal- og tortilla-fabrikkene i Tucson, er "The Molino" en hybrid memoar som tar for seg en families tap av hjem, mat og tro. Melani Martinez vever sammen historie, kultur og mexicanske mattradisjoner, og deler sin families liv og arbeid i hjertet av deres restaurant, El Rapido. Denne spisesteden, som ble åpnet av Martinez' tippoldefar, Aurelio Perez, i 1933, serverte tamales og burritos til både innbyggere og besøkende i Tucson's historiske Barrio Presidio i nesten sytti år. For familien var fabrikken som bandt dem sammen kjent for den enorme maismaleren som malte i bakgrunnen – molinoen. Med klare beskrivelse og varm humor dokumenterer Martinez arbeidet som kreves for å forberede mat til andre, samtidig som hun utforsker de hjerteskjærende konsekvensene av gentrifisering som tvinger det flergenerasjons familieforetaket til å stenge dørene. "The Molino" er også Martinez sin personlige historie – historien om en ung kvinne fra Tucson som vokser opp på 1980- og 90-tallet.