«Becoming Salmon» er den første etnografiske undersøkelsen av laksoppdrett, som representerer et nytt kapittel i menneskets historie med dyrehåndtering. I denne omhyggelige og nyanserte studien undersøker Marianne Elisabeth Lien hvordan veksten av maritim domesticering har visket ut de tradisjonelle grensene mellom fisk og landdyr, og gir en ny forståelse av oppdrettslaks som sentiente vesener, som evner å føle smerte og omfattes av dyrevelferdslover. Gjennom feltarbeid både på og utenfor laksoppdrettsanlegg følger Lien den oppdrettede Atlanterhavslaksen gjennom moderne industriell dyrehold. Hun avdekker hvordan laksen er avlet for å være sulten, globalt mobil og 'alien' i sine opprinnelige vassdrag. Med et skarpt blikk på både den økonomiske konteksten av industriell matproduksjon og materialiteten i forholdet mellom mennesker og dyr, fremhever denne boken de skjøre og betingede relasjonene som utgjør laksoppdrett, samt de mange måtene 'å bli laks' skjer som en konsekvens av dette.