Volum VI av serien 'Ben Cao Gang Mu' gir en komplett oversettelse av kapitlene 26 til 33, som omhandler grønnsaker og frukter. 'Ben Cao Gang Mu' er en seksten hundre år gammel kinesisk encyklopedi innen medisin og naturhistorie, skrevet av Li Shizhen (1518–1593). Denne verkene er kulminasjonen av over seksten hundre år med kinesisk medisinsk og farmasøytisk litteratur, og regnes som den mest betydningsfulle og omfattende boken i historien om kinesisk medisin. Den er fortsatt en uvurderlig ressurs for både forskere og praktikere. Denne ni-binds serien avdekker et nesten to tusen år langt panorama av varierte observasjoner, sofistikerte tolkninger, geniale manipulasjoner og praktiske anvendelser av naturlige stoffer til fordel for menneskers helse. Paul U. Unschuld's annoterte oversettelse av 'Ben Cao Gang Mu', som presenteres her sammen med den opprinnelige kinesiske teksten, gir et sjeldent innblikk i folks liv og kulturen i Kinas fortid.