University of California Press

Cuisine and Empire

Cuisine and Empire

Produktbeskrivelse

I 'Cuisine and Empire' tar Rachel Laudan oss med på en fascinerende reise gjennom menneskehetens kulinariske utvikling, fra de tidlige mestringene av kornbearbeiding for omtrent 20 000 år siden, til dagens mattradisjoner. Denne grundig forskede boken graver dypere enn overflaten av utallige matkulturer og avdekker den underliggende enkelheten i det kulinariske slektstreet. Laudan utforsker hvordan store skifter i kulinariske filosofier, samt troen på helse, økonomi, politikk, samfunn og religion, har ført til utviklingen av nye mattradisjoner. Noen av disse har, etter å ha blitt utvalgt som mattradisjoner for riker, klart å dominere på global skala. 'Cuisine and Empire' viser hvordan handelsmenn, misjonærer og militærmakter har brakt sine mattradisjoner over fjell, hav, ørkener og politiske grenser. Laudan presenterer en nyskapende tilnærming der hun betrakter matlaging som en menneskeskapt kultur, på lik linje med språk, klær og arkitektur. Hun fremhever hvordan tilberedningen av mat omdanner råvarer fra jorden til spiselige måltider, samtidig som hun setter fokus på det globale perspektivet fremfor det nasjonale.

Prishistorikk

Lavest
297 KR
Høyest
355 KR
Gjennomsnitt
323 KR
Median
303 KR

📩 Sett prisvarsel

Få beskjed når prisen når ønsket nivå.

Produktspesifikasjoner

Merke University of California Press
Navn Cuisine and Empire
GTIN/EAN/ISBN 9780520286313
Kategorier Bøker