Spaghetti, gnocchi, tagliatelle, ravioli, vincisgrassi, strascinati - pasta i sine utallige former har vært en bærebjelke i det mediterranske kostholdet i lengre tid enn brød. Denne vakre boken er den første som gir en omfattende historie om pasta i Italia, og forteller dens lange fortelling gjennom den fantastiske variasjonen av former og de enda mer varierte navnene den bærer. Matforsker Oretta Zanini De Vita har reist til alle hjørner av sitt hjemland Italia, hvor hun har samlet muntlige historier, dypdykket i glemte familierekepter og søkt gjennom obskure arkiver for å lage dette rike og unikt personlige oppslagsverket av historisk og geografisk informasjon. For hver oppføring inkluderer hun hovedingrediensene, tilberedningsteknikker, variasjonsnavn og lokaliteten hvor pastaen lages og nytes. Underveis avkrefter Zanini De Vita kulinariske myter, slik som Marco Polos påståtte rolle i pastaens historie, samtidig som hun serverer et festmåltid av ny informasjon.