»Giving to God« utforsker de daglige praksisene rundt islamsk giverglede i det post-revolusjonære Egypt. Fra mat tilberedt i sufiske suppekjøkken, til måltider utdelt av fromme frivillige i slumområder, til almissegiving, handler disse handlingene i bunn og grunn om det å gi til Gud gjennom å hjelpe de trengende. Overraskende nok er det mange som engasjerer seg i denne formen for giving som ikke ser på de fattige som sitt fokus; de rammer inn handlingene sine innenfor en unik, ikke-kompassjonert etikk for givertjeneste. Ved første øyekast kan denne formen for givertjeneste virke dypt egoistisk, men en nærmere vurdering viser at den unngår mange av problemene knyttet til ideen om «veldedighet». Med den egyptiske oppstanden i 2011 og dens krav om sosial rettferdighet som bakgrunn, antyder denne vakkert utformede etnografien at det å «gi en mann en fisk» i siste instans kan være mer revolusjonerende enn å «lære en mann å fiske».