"Italy's Native Wine Grape Terroirs" er en uunnværlig referansebok som utforsker de mange crus og grand cru vinproduksjonsområdene for Italias innfødte druesorter. Utgitt av Ian D'Agata, er denne boken anerkjent som en av de beste vinbøkene i 2019 av New York Times og Food & Wine. D'Agatas unike tilnærming til vinformidling kombinerer både vitenskap og tekstlig refleksjon, og gir leserne en lettfattelig og underholdende guide til Italias mest bemerkelsesverdige terroirer. Boken er rikt beriket med geologiske data, informasjon om biotyper og kloner, og anekdoter og intervjuer med vinprodusenter, basert på over femten års forskning. Den gir en grundig analyse av terroirene som produserer både de kjente vinene, som Barolo, Chianti Classico og Brunello di Montalcino, samt de mindre kjente, som Grignolino d'Asti, Friuli Colli Orientali Picolit og Ischia. Med sitt omfattende innhold vil "Italy's Native Wine Grape Terroirs" være en perfekt komplement til D'Agatas forrige prisbelønte verk, "Native Wine Grapes of Italy", og henvender seg til både hverdagsvinelskere, nybegynnere og profesjonelle vinentusiaster.