Riesling er verdens sjuende mest plantede hvitvinsdruetype og har opplevd en bemerkelsesverdig vekst i popularitet de siste tjue årene. Denne druen er en personlig favoritt blant mange sommelierer, kokker og vinprofesjonelle, takket være sine tiltalende aromatikker, finesse og mineralitet. Riesling er kjent for sin unike evne til å reflektere terroir og for sin imponerende allsidighet i kombinasjon med alle typer matretter. Stilen til Riesling kan imidlertid være paradoksal. I Europa og Australia lages den vanligvis tørr, og mange tyskerne forutsetter at den er tørr. I Nord-Amerika derimot, fremstilles Riesling for det meste som søt eller lett søt, noe som fører til at den ofte oppfattes som en søt vin uavhengig av opprinnelse. Dette har resultert i at Riesling i stor grad blir oversett av den amerikanske vinpublikummet, som har hatt en overvekt av tørre viner i smaken og vanene sine i to generasjoner. "Riesling Rediscovered" tar for seg den nåværende tilstanden til tørr Riesling i den nordlige halvkulen: hvor den dyrkes og produseres, samt hvilke mål og modeller vinprodusentene har for denne unike druen.