Langs Stillehavskysten av Sør-Amerika møtes næringsrike strømminger med kjøligere vann fra havets dyp og skaper et av verdens mest produktive marine økosystemer: Humboldtstrømmen. Når de frodige fiskepopulasjonene i regionen ble omdannet til en viktig ingrediens i dyrefôr – fiskemeal – satte dette fart på revolusjonen innen kylling-, svine- og fiskeoppdrett som feide over USA og Nord-Europa etter andre verdenskrig. "The Fishmeal Revolution" utforsker industrialiseringen langs kysten av Peru og Chile, hvor produsenter av fiskemeal malte opp og eksporterte uante mengder marine proteiner for å tilfredsstille den økende etterspørselen etter kjøtt blant velstående forbrukere i den globale nord. Samtidig som man strebet etter stadig større profitt fra havet, måtte Peru og Chile håndtere de utfordringer som miljøusikkerhet medførte og dens potensielt ødeleggende konsekvenser. I denne spennende boken presenterer Kristin A. Wintersteen en viktig historisk gjennomgang og kritikk av vitenskapen og politikken som har formet denne utviklingen.