University of California Press

The Fishmeal Revolution

The Fishmeal Revolution

Produktbeskrivelse

Langs Stillehavskysten av Sør-Amerika møtes næringsrike strømminger med kjøligere vann fra havets dyp og skaper et av verdens mest produktive marine økosystemer: Humboldtstrømmen. Når de frodige fiskepopulasjonene i regionen ble omdannet til en viktig ingrediens i dyrefôr – fiskemeal – satte dette fart på revolusjonen innen kylling-, svine- og fiskeoppdrett som feide over USA og Nord-Europa etter andre verdenskrig. "The Fishmeal Revolution" utforsker industrialiseringen langs kysten av Peru og Chile, hvor produsenter av fiskemeal malte opp og eksporterte uante mengder marine proteiner for å tilfredsstille den økende etterspørselen etter kjøtt blant velstående forbrukere i den globale nord. Samtidig som man strebet etter stadig større profitt fra havet, måtte Peru og Chile håndtere de utfordringer som miljøusikkerhet medførte og dens potensielt ødeleggende konsekvenser. I denne spennende boken presenterer Kristin A. Wintersteen en viktig historisk gjennomgang og kritikk av vitenskapen og politikken som har formet denne utviklingen.

Prishistorikk

Lavest
370 KR
Høyest
394 KR
Gjennomsnitt
383 KR
Median
394 KR

📩 Sett prisvarsel

Få beskjed når prisen når ønsket nivå.

Produktspesifikasjoner

Merke University of California Press
Navn The Fishmeal Revolution
GTIN/EAN/ISBN 9780520379633
Kategorier Bøker