Boken 'The World of Sicilian Wine' gir vinelskere en inngående forståelse av siciliansk vin, fra dens eldgamle røtter til dens moderne utvikling. Bill Nesto, en anerkjent ekspert på italiensk vin, og Frances Di Savino, en innbitt student av italiensk kultur, tar oss med på en reise gjennom en av Europas mest historiske vinregioner, der mange kulturer møtes. Siden de tidligste greske og feniske bosetterne koloniserte øya på 700-tallet f.Kr., har vintradisjonen blomstret på Sicilia. Øya har vært attraktive for en lang rekke utenlandske herskere, lokket av sitt fruktbare land, sitt solfylte klima og sin strategiske beliggenhet i Middelhavet. I løpet av 1980- og 1990-årene opplevde den moderne sicilianske kvalitetsvinindustrien en ny vår med introduksjonen av viner laget med etablerte internasjonale druesorter og banebrytende vinproduksjonsteknikker. I dag er Sicilia i ferd med å gjenoppdage kvaliteten på sine urfolksdruer, som for eksempel Nero.