Etter en barndom preget av mikrovekkermat og mettet fett, bestemte Matthew Gavin Frank seg for å ta mat på alvor. Hans «forskning» førte ham til Barolo, Italia, en by med bare 646 innbyggere, hvor han bodde i et telt i hagen til en lokal gård. Han var fast bestemt på å lære om italiensk mat fra bunnen av, og "Barolo" er hans beretning om de seks månedene han tilbrakte der. Boken fungerer som en nærgående reiseskildring og en memoar om en kulinarisk utdannelse, hvor Frank deler sine opplevelser som en ikke fullt så uskyldig fremmed i Barolo, en region kjent for sitt mat- og vinkultur, også kalt Barolo. Da han ankom, begynte Frank å plukke druer for den berømte vinmakeren Luciano Sandrone. I løpet av soleksjonene av druehøsten, oppdaget og utforsket han de smakfulle skattene i Piemonte. Underveis møter vi regionens familier og de mange eksentriske vinmakerne, slakterne, bakerne og restaurantdriverne som kaller Barolo sitt hjem. Boken er rik på detaljer om det virkelige italienske småbylivet, lokale matvarer, merkelige markeder, og har et sirkusaktig preg.