Etter å ha vokst opp med hurtigmikrovarmet kjøtt og mettet fett, bestemte Matthew Gavin Frank seg for å ta mat på alvor. Hans reise førte ham til Barolo, en liten landsby i Italia med bare 646 innbyggere, hvor han slo seg ned i en teltleir i hagen til en lokal gård. I løpet av seks måneder i Barolo delte han sine opplevelser i boken "Barolo". Dette verket fungerer både som en intim reisejournal og et memoir om hans kulinariske utdannelse. Frank beskriver sine eventyr i Barolo, en region som er verdenskjent for sin mat og vin, også kalt Barolo. Ved ankomst begynte han å plukke vindruer for den kjente vindyrkeren Luciano Sandrone. Gjennom erfaringene med druemønstret, avdekket han og nyter de gastronomiske rikdommene i Piemonte. Leserne møter lokale familier, samt de mange eksentriske vinmakerne, slakterne, bakerne og restaurantinnehaverne som gir Barolo liv. Boken er rik på beskrivelser av den ekte italienske småbytilværelsen, lokale råvarer, merkelige markeder og et sirkusaktig miljø.