«¡Vino!» tar leseren med på en dyptgående reise gjennom historien og identiteten til den spanske vinproduksjonen fra midten av det nittende århundre frem til i dag. Boken begynner med en skildring av hvordan infeksjoner fra oidium-sopp og phylloxera-lus rammet franske og italienske vingårder, men i første omgang lot den iberiske halvøya seg ikke påvirke. Dette ga de spanske vinprodusentene en gyllen mulighet til å styrke sine internasjonale salg. Men etter hvert som vinproduksjonen i Frankrike og Italia kom seg etter krisen, ble spanske produsenter tvunget til å forbedre kvaliteten på sine produkter for å kunne konkurrere mot de angivelig overlegne franske vinene. Etter den spanske borgerkrigen fokusert den totalitære Franco-regjeringen på å gjenoppbygge den ødelagte landbrukssektoren i Spania. Det skulle imidlertid ta tid før vinindustrien gjenreiste seg, nesten helt til etter annen verdenskrig. I årene etter krigen tilpasset de spanske vinprodusentene seg et mer integrert europeisk og internasjonalt marked ved å skape en ny vinidentitet, noe som ble nødvendig ettersom den europeiske integrasjonen fortsatte. Boken gir et detaljert innblikk i disse transformasjonene og hvordan spansk vin har klart å hevde seg på den globale scenen.