Etter uker med kjedelige, muligens dårligere sjøproviant, var en av de første tingene spanjolene søkte etter i Den nye verden utvilsomt frisk mat. De fant sannsynligvis den lokale maten merkelig i starten, men snart begynte de å sende amerikanske planter og dyr rundt om i verden, noe som etter hvert beriket matkulturen i mange andre samfunn. Ved å trekke på originale beretninger fra europeere og urfolk gir denne banebrytende boken en grundig beskrivelse av kjøkkenet til aztekerne, mayaene og inkaene. Sophie Coe starter med de grunnleggende matvarene, inkludert mais, poteter, bønner, peanøtter, squash, avokado, tomater, sjokolade og chili, og undersøker deres tidlige historie og domestisering. Hun beskriver deretter hvordan disse matvarene ble tilberedt, servert og bevart, og gir mange innblikk i de kulturelle og rituelle praksisene som omga måltidene i disse kulturene. Coe påpeker også likhetene og forskjellene mellom de tre kjøkkenene, og sammenligner dem med spansk matlaging fra samme periode.