Denne håndboken gir en grundig innføring i hva man kan forvente det første året med bikupering og fremover. Veien mot å bli en vellykket birøkter starter med en dyp forståelse av biene selv. Tara Chapman, grunnlegger og operatør av den populære Two Hives Honey i Austin, tar en helhetlig og praktisk tilnærming. Hun begynner med en introduksjon til honningbienes biologi og ernæring, samt utformingen av bikuber. Har du noen gang lurt på hvorfor honningkaker består av små sekskanter? En smule vitenskapelig kunnskap går langt: en birøkter som forstår hvordan disse fascinerende skapningene fungerer, vil være bedre rustet til å gjenkjenne behovene til en bestemt koloni, ta gode beslutninger når det uventede skjer, og tilpasse omsorgen sin etter endrede forhold. Chapman går utover det grunnleggende og viser kommende birøktere hvordan man identifiserer skadedyr og sykdommer, håndterer svärmer (de biene er ikke sinte; de leter bare etter et godt hjem), og, selvsagt, høster deilig hjemmelaget honning. Boken er fylt med glede over birøktingens kunst.