UNIVERSITY OF WASHINGTON PRESS

Crafting a Tibetan Terroir

Crafting a Tibetan Terroir

Produktbeskrivelse

Boken "Crafting a Tibetan Terroir" tar leseren med til den sino-tibetanske grenseområdet som har fått navnet 'Shangri-La' av den kinesiske regjeringen for å tiltrekke seg turister. Den utforsker hvordan den franske ideen om terroir har blitt anvendt i dette området, og hvordan produksjonen av tibetansk vin har bidratt til å skape nye etno-regionale identiteter og landskapsformer. I en region som raskt utvikler seg til et internasjonalt reisemål for etno-reise, viser boken hvordan europeisk historie og global kapitalisme blir omformulert gjennom vinproduksjon. Den tar oss med fra introduksjonen av vinmarker av franske og sveitsiske katolske misjonærer på 1800-tallet, som ønsket å lage sakralt vin, til dagens kommersialisering av den tibetanske vinproduksjonen. Gjennom en etnografisk tilnærming dokumenteres hvordan tibetanere tar eierskap til moderniteten, i lys av deres økonomiske utvikling, og gir leseren verdifulle innblikk i Kinas raske inntreden i den globale vinmarkedet. Boken belyser hvordan vinproduksjon har endret både landskap og livsformer i Tibet, og inviterer til refleksjon over verdien av lokale tradisjoner i møte med moderne utfordringer.

Prishistorikk

Lavest
386 KR
Høyest
402 KR
Gjennomsnitt
394 KR
Median
394 KR

📩 Sett prisvarsel

Få beskjed når prisen når ønsket nivå.

Produktspesifikasjoner

Merke UNIVERSITY OF WASHINGTON PRESS
Navn Crafting a Tibetan Terroir
GTIN/EAN/ISBN 9780295753362
Kategorier Bøker