I takt med at byene vokser i størrelse og kompleksitet, blir det stadig mer presserende å få klarhet i hvordan vi som urbane samfunn skaffer oss mat. 'Urban Food Mapping' utforsker dette dilemmaet ved å kartlegge de romslige relasjonene, gapene, skalaene og systemene som påvirker hva, hvor og hvordan vi spiser. Boken fremhever nåværende og fremtidige metoder for å (gjen)koble oss med vårt kosthold, oss selv og omgivelsene rundt oss. Gjennom over 200 kartleggingsbilder fordelt på 25 nøye utvalgte kapitler, definerer denne boken urban matkartlegging som en egen aktivitet og forskningsområde. Den muliggjør en mer nyansert forståelse av de mange utfordringene som preger moderne byutvikling, og hvilke roller matrom spiller i dette. Forfatterne av denne tverrfaglige samlingen utvider sine perspektiver på stedsutvikling, fortellinger, grundig observasjon og visjoner for levevennlige fremtider relatert til matsystemer. Resultatet er en helhetlig fremstilling av vårt daglige forhold til mat.