Tradisjonelt sett inneholder vietnamesiske retter ofte kjøtt eller sjømat, med svinekjøtt og reker som de mest brukte ingrediensene. Gjennom samarbeid med vietnamesiske husmødre, kokker og mahayana-buddhistiske nonner, har Cameron Stauch oppdaget en rik tradisjon for vegetarisk matlaging som er både lettere og minst like smakfull. Boken 'Vegetarian Viet Nam' byr på et variert utvalg av måltider, fra supper og nudelskåler til hovedretter med ris og wokkede grønnsaker, samt desserter og fruktbaserte drikker. Enkelte oppskrifter er naturlig vegetariske, som den fargerike salaten 'Twelve Predestined Affinities', mens andre retter utnytter det brede spekteret av vietnamesiske urter, krydder og sauser for å gi tofu og sopp en saftighet som kan konkurrere med kjøtt. Med en fullt illustrert ordliste som hjelper leserne til å sette sammen sitt eget vegetariske vietnamesiske kjøkken, åpner 'Vegetarian Viet Nam' dørene til en hel verden av smaker for alle som ønsker sunn, velsmakende og bærekraftig mat.