Frem til ut på 1990-tallet var tysk vin ofte forbundet med søte og rimelige hvitviner. I dag har tysk hvitvin imidlertid inntatt en plass blant de beste i verden, takket være en betydelig kvalitetsutvikling. Prisen på de fremste vinene er igjen på nivå med premier cru-bordeaux. Forfatteren Arne Ronold har fulgt denne utviklingen tett, og basert på grundige smaksprøver siden år 2000, kan han nå dele innsikt om hvilke vinmarker som produserer de beste tørre rieslingvinene og hvilke produsenter som er ledende på området. Boken er ikke bare en historisk gjennomgang av tysk vinproduksjon, men også en nyttig guide til de beste tørre rieslingvinene i dag, rikt illustrert med kart og fotografier. Vinmarker og produsenter blir omtalt på en konsis, men informativ måte, noe som skaper en fin balanse mellom historisk kontekst, utvikling, stil og viktige data. Selv for den som mener å ha god kjennskap til emnet, er det enkelt å oppdage ny informasjon. Konklusjonen er klar: Boken anbefales på det sterkeste!