Produktbeskrivelse
«Vin til mat» av Magne Lystrup er en omfattende veiviser for alle som ønsker å utforske vinens og matens univers. Denne boken er ikke bare en praktisk guide, men en nøkkel til å skape vellykkede smaksopplevelser som vil glede deg over lang tid. Med minimale krav til forhåndskunnskap, gjør den det enkelt å finne den perfekte vinparingen til enhver rett og omvendt. Boken omtaler rundt 400 ulike retter, systematisk sortert i alfabetiske grupper. Forretter og småretter finnes samlet i én kategori, mens hovedretter er delt inn i spesifikke sjangre som fisk, skalldyr, fugl, kalv, okse, svin, lam, vilt, og asiatisk mat. Osten er delt inn i flere typer inkludert fastoster, kittmodne oster, blåmuggoster, hvite geitoster, hvitmuggoster og ferskoster. Dessertkapitlet omhandler både frukt- og bærdesserter samt andre søte fristelser. I tillegg inneholder boken nyttige guider for ost, vin, sauser og tilbehør, samt en aromaguide og temperaturguide. Del 2 gir innsikt i grunnsmaker, lagring, lufting, vinglass, vinfeil og optimal vintemperatur, noe som gjør boken til et uunnværelig verktøy for både nybegynnere og erfarne vinelskere.