I "Vin til maten" tilbyr Christer Berens en nyttig og praktisk oppslagsbok som guider deg til å oppdage de beste vinmatchene for ulike retter gjennom hele måltidet. Den perfekte kombinasjonen av mat og vin kan forvandle smaken og opplevelsen, der en riktig wine kan heve en rett til nye høyder, mens en dårlig match kan bli en skuffelse. Gjennom boken lærer Berens deg å forstå hvorfor enkelte viner fungerer bedre med spesifikke retter, og gir deg verktøyene du trenger for å ta de riktige valgene selv. I bokens annen del får vinene sin rettmessige oppmerksomhet, der Berens hjelper deg med å velge den beste maten til flaskene du har liggende hjemme. Med to ganger utnevnelse som Norges beste vinkelner og omfattende erfaring fra anerkjente restauranter som Bagatelle, Bølgen & Moi og Le Canard, tilfører han sin ekspertise og lidenskap på hvert eneste side. I tillegg er han en velkjent skikkelse fra TV2s God Morgen, Norge og P4s Nytelsesfredag, hvor han deler sin kunnskap om mat og vin.